1. یک علامت نگارشی تازه پیشنهاد کن.
بَدو
2. کارکرد این علامت نگارشی رو در یک جمله بنویس.
در ابتدای جمله میآید، بدین معنا که گوینده سخن خود را آغاز کرده است. و برای جلب توجه بیشتر خواننده…
3. با این جمله کوتاهترین روایتی رو که میشه بساز!
سالها بود که فراموشی بر اندام خاطراتش سایه گسترده بود. صدر مجلس نشسته بود. او را ندیدم. برای جلب توجه خواننده، آوازی سر دادم به زبانی بیگانه. که تنها برای او آشنا بود. پس خود را از لحن و کلام و آوای من بازشناخت. از روزنهی باریکی نوری باریدن گرفت. به سوی نور دوید و برای همیشه محو گشت. دیگر کسی این حوالی او را ندید.
ارغنون عزیز!
بابت شجاعت شما در محک زدن قلم خود در استعدادیابی نویسندگی مدرسه الفکوچ تبریک میگوییم. شما حائز امتیاز 135 از سوی تست استعدادیابی نویسندگی هستید. اثر، طبق قواعد استعدادیابی خلق و به روایتی نسبتاً سالم ختم شده است. استفاده از واژه «نسبتاً سالم» دلایلی دارد که با شما به اشتراک میگذاریم:
1. کلام مکتوب، خود خبر از آغاز خود دارد و نیازی به هشدار برای شروع کلام دیده نمیشود. این قاعده در مورد «جلب توجه خواننده» نیز صادق است: کلمه خود حامل اهمیت خود است و چنانچه فاقد اعتبار و اهمیت باشد اصلاً به نوشتن درنمیآید. از طرفی دیگر ذات نوشتن بر دو اصل یادآوری و مکاشفه استوار است (و مگر ما به یادآوری موارد بیاهمیت نیازی داریم؟)
2. موضع شاعرانهای در اثر وجود دارد که در مواردی با تغییر موضغ به «گزارش» خود را نقض میکند؛ برای مثال در دو جملهی «صدر مجلس نشسته بود. او را ندیدم.» این موضع شاعرانه به طور کامل کنار گذاشته میشود و ما با جملاتی کاملاً گزارشی روبرو هستیم.
3. نیازی به هیچ علامت نگارشی میان دو جمله نیست:«برای جلب توجه خواننده، آوازی سر دادم به زبانی بیگانه. که تنها برای او آشنا بود.»
4. واژه «همیشه» در انتهای روایت باعث شکست زمان خطی روایت شماست. چرا که ما در طول داستان راوی زمانِ «حالِ راوی در گذشته» هستیم و هیچ نشانهای از استمرار در متن به چشم میخورد. راوی اول شخص و حاضر در لحظهی روایت است؛ چرا که میگوید:«صدر مجلس نشسته بود. او را ندیدم.» زمانی واژهی «همیشه» در متن قابل قبول است که مینوشتیم:«صدر مجلس نشسته بود. او را نمیدیدم.»
5. عبارت «دیگر کسی این حوالی او را ندید.» دچار ضعف تالیف است؛ مشخص نیست که تاکید ما بر روی:
الف. «کسی این حوالی»
ب. «او را ندیدن»
است. در این رابطه لازم میبینیم بر روی «تاثیر فعل بر سایر واژگان جمله بر حسب فاصله» بیشتر متمرکز باشید. برای نمونه دقت کنید که عبارت « این حوالی، آب چشمه، امسال کمتر از پارساله» چقدر میتواند از نظر تکیه و تاکید با جملهای نظیر:«امسال آب چشمه کمتر از پارسالِ این حوالیه» متفاوت باشد.
با افتخار و به منظور کمک به روند نویسندگی خلاق شما سه پیشنهاد در نظر گرفته شده:
1. آشنایی با روایت شاعرانه
2. آشنایی با ساختارهای روایی
3. آشنایی با افرادی همفرکانس و همدغدغه
برای دسترسی به گزینه اول و دوم، لینک مناسب تعبیه شده و کافی است کلیک کنید تا به مطالب مورد نظر هدایت شوید.در مورد گزینه سوم نیز از شما دعوت میکنیم با پرکردن فرم مربوطه به هم قبیله ادبی در فضای تلگرام به جمع ما بپیوندید.
پیروز و روشن باشید.
ارزیابی تست استعدادیابی نویسندگی بَدو
بَدو | ارغنون
آلبوم استعدادیابی نویسندگی
بازگشت به اکسپلور تست الف کوچ