1. یک علامت نگارشی تازه پیشنهاد کن.
ویرکرد
2. کارکرد این علامت نگارشی رو در یک جمله بنویس.
به یاد باش!
3. با این جمله کوتاهترین روایتی رو که میشه بساز!
-به یاد باش که ویر دیو فراموشی بود. نخست مادیانی کهر قربانش کردند و چون به یاد نیاورد پسرکی 15 ساله. اما ویر، فراموش کرد و شهری به یادش بنا نهادند ویروکرد نام. و چون ویرو بر سر عهد خدایی خویش پابرجا ماند و به یاد نیاورد مردمان از یادش ببردند.
– پس که این روایت را بازمیگوید؟
و اینجاست که باید نشانهای دیگر داشت.
تبریک میگوییم. این اثر در تست ادبیات خلاقه الف کوچ حائز نمره 245 از 300 است. مدرسه الف کوچ به زبان پالوده، تسلط بر افسانههای زاگرس ( در باب تاریخ و وجه تسمیه بروجرد) و استفاده مناسب از پشتوانههای فرهنگی در پاسخگویی به نیازهای روز و مهمتر از همه خلاقیت روایی شما رای مثبت میدهد. تعلیق بدیع و پایانبندی شگفتانگیزی داشت. در کمتر از 80 واژه از ظرفیتهای زوایای دید و راویان متنوعی به صورت دلنشین استفاده شده است. و در همین حین دوبار به کارکرد نشانه پیشنهادی خود اشاره کردی: یکبار به تعریف مستقیم و باری دیگر به نشانی که استادانه ارزیابی شد.
ما در تست ادبیات خلاقه الف کوچ شما را در کسب این نمره شایسته دیدیم؛ اما چند پیشنهاد ما را از اختصاص نمره کامل به این اثر بازداشت که با شما در میان میگذاریم:
ورای اختلاف نظری که در مورد ریشههای نام بروجرد/ ویروکرد / بروگرد وجود دارد، میدانیم که دیوها نخست همزرمان اهورامزدا و از زمرهی خدایان برشمرده میشوند. با تثبیت نگرش زرتشت در فلات ایران شاهد کوچ دیوها از زمره خدایان به موجودات اهرمنی هستیم. درحالی در که 80 کلمه این ترتیب واژگون نمایانده میشود. ابتدا ذکر میشود که «ویرو “دیو” فراموشی بود» و سپس از مراسم قربانی و «عهد خدایی» سخن گفته میشود. از طرفی دیگر انتخاب «پسر 15 ساله» به عنوان نماد انسان کامل مربوط به فرهنگ زردتشتی است که با فرهنگ قربانی کردن انسان مبارزه میکرد.
مورد بعدی باز هم ناظر به این آشفتگی در توالی «قربانی» است: به هوش باشید که قربانی کردن انسان پیش از قربانی کردن حیوانات رایج بوده است. اگر هم منظور از توالیِ مادیان / انسان / شهر نشان دادن «گسترش فاجعه» و پیچیدهتر شدن مساله است در مورد “ساخت شهر” با هیچ رویکرد فاجعهباری روبرو نیستیم.
پیروز باشید.
شما این تست ادبی را چگونه ارزیابی میکنید؟
ویرکرد | علیرضا مومیوند
آلبوم استعدادیابی نویسندگی
بازگشت به اکسپلور تست الف کوچ