در مقالهی پیشین در مورد راههای کسب درآمد از نویسندگی خلاق صحبت کردیم و به ذکر چند مورد پرداختیم. گفتیم که غرض شما از پیمودن صفر تا صد نویسندگی هرچه که باشد نیاز دارید که در این مسیر درآمد ویژهی خود را داشته باشید. مواردی همچون بیزینس آرت کوچینگ، تولید محتوای وب، مدیریت محتوا، سناریوی تبلیغاتی و پرسونال برندینگ ادبی از جمله کانالهای کسب درآمد از نویسندگی به شمار میروند که در مقالهی پیشین به آن اشاره کردیم.در این مقاله قصد داریم به معرفی یک نرمافزار بپردازیم که ازسال 2006 پا به عرصهی درآمدزایی ادبی گذاشته: واتپد. اگر نویسنده هستید و غلاقمندید که بتوانید از قلم خود کسب درآمد داشته باشید این پست را از دست ندهید. چرا که این محتوا در مورد کسب درآمد از واتپد تهیه و تنظیم شده است.
واتپد چیست؟
واتپد (Wattpad) یک اپلیکیشن ساخت کشور کاناداست که توانسته فاصلهی بین نویسنده و خواننده را کاهش داده و با ترکیب مفاهیم دنیای فناوری و نشر، تجربهای جدید را برای کاربران به ارمغان آورده است. واتپد در واقع یک شبکهی اجتماعی گسترده با 9 میلیون کاربر است که داستان یکدیگر را میخوانند، اخبار یکدیگر را دنبال میکنند و با هم بحث میکنند. شبکهی اجتماعی واتپد یک فرصت فوقالعاده برای نویسندگانیست تا داستان خود را بنویسند، برای آن کاور ایجاد کنند و آن را بین هزاران گروه به اشتراک بگذارد. به بیانی سادهتر نوعی یوتیوب ادبی که کاملاً حرفهای طراحی و اجرا شده است.برای اینکه دسترسی به محتوای واتپد آسان تر دسته بندی های مختلفی روی محتوا ایجاد شده است و از هوش مصنوعی نیز برای پیشنهاد دادن محتوا به کاربر استفاده میشود. در این برنامه انواع داستانها به بیش از 50 زبان بزرگ جهان از جمله زبان فارسی وجود دارد و کاربر میتواند همانند دیگر شبکه های اجتماعی برای محتواهای دلخواه خود کامنت گذاشته یا آن ها را با دیگران به اشتراک بگذارد.
امکانات برنامه واتپد
گذشته از مواردی که در توضیحات بالا ذکر شد، از جمله امکانات این اپلیکیشن محبوب میتوان به مواردی همچون: سرویس کاربردی کتابخوان، دستهبندی متنوع، قابلیت ثبت نظر در مورد آثار، امکان ارتباط برقرار کردن با نویسنده، قابلیت جستجوی سریع و امکان ضبط و ارسال صدا اشاره کرد. برنامه واتپد کاربری ساده و روانی دارد و استفاده از آن میتواند یک تجربهی دلپذیر برای مشترکان باشد.
واتپد چگونه پول درمیآورد؟
برای منبع مالی اپلیکیشن واتپد سه کانال اصلی معرفی شدهاند. ابتدا اینکه Wattpad از درآمد تبلیغات و اجازه دادن به برندهای مختلف برای حمایت از داستانها درآمد کسب میکند. از طرف دیگر، نویسندگان درواتپد با به اشتراک گذاشتن درآمد تبلیغات با این پلتفرم نیز ورودی مالی دارند. و این همهی ماجرا نیست، نویسندگان همچنین از نوشتن محتوای حمایت شده و قراردادهای چاپ و نشر با Wattpad درآمد کسب میکنند.
کسب درآمد از واتپد
در ابتدا در واتپد به اشتراک گذاشتن و خواندن داستان به صورت رایگان بود. تا اینکه کمپانی واتپد یک برنامه Paid Stories را معرفی کردند.از طریق این برنامه برخی از داستانها قفل شده بودند و تنها مخاطبینی میتوانستند به آنها دسترسی داشته باشند که مبلغی را پرداخت کنند. این حرکت ، به گفته واتپد، با هدف هدف قرار دادن آن دسته از خوانندگانی صورت گرفت که انتظار میرفت از طریق حمایتهای مالی اندک از نویسندگان مورد علاقه خود حمایت کرده و الهام بگیرند. به بیان ساده تر طی این حرکت ایده کسب درآمد از واتپد شکل گرفت.
برای پیشبرد برنامه Paid Stories ، این پلتفرم سکه های Wattpad را معرفی کرد که نوعی سکهی مجازی به شمار میرفت. سکههای واتپد برای باز کردن قفل داستانهای برتر هزینه میشد و یک فرصت جالب به شمار میرفت که نه تنها داستان های هیجان انگیزی بدست آورید بلکه نویسندگان جوان و نوپا را در اوایل کار خود شناسایی کنید. نحوهی کسب آن دارای شرایط خاصیست که در ادامه به تفصیل آن را شرح میدهیم.
چگونه در واتپد سکه بگیریم؟
برای حمایت از یک نویسنده ( و در واقع کسب درآمد از واتپد ) در اپلیکیشن واتپد شما دو گزینه دارید:
اول نمایهی آنها را دنبال کنید تا هیچ یک از داستانهای جدید آنها را از دست ندهید و با نظر دادن و پسندیدن آثارشان با محتوای آنها درگیر شوید.دوم میتوانید با باز کردن قفل داستانهای پرداختی آنها (در صورت داشتن داستان) با استفاده از Wattpad Coins از آنها حمایت مالی کنید. بدیهی است برای انجام این کار به سکه احتیاج دارید ، در غیر این صورت چیزی برای هزینه ندارید. برای به دست آوردن سکههای واتپد شما میتوانید از 1 دلار شروع به هزینه کنید تا در مقابل 10 هزار سکه برای خرید کسب کنید…
اگر عاشق نوشتن هستید ، این فرصت شماست که از اشتیاق خود چیزی بسازید. برای آشنایی بیشتر از کسب درآمد از واتپد می توانید به صورت رایگان از مشاوره برخط مدرسه آرت کوچینگ بهرمند شوید. چنان چه به اطلاعات تماس با مجموعه آرت کوچ دسترسی ندارید به صفحه درباره ما مراجعه بفرمایید.
دیدگاهتان را بنویسید