روش ترغیب شاگردان به نوشتن چیست؟
برای آشنایی با پاسخ این پرسش اساسی از دریچه رایتینگ کوچ همراه این مقاله باشید.
ما در سرویس رایتینگ کوچ کوشیدهایم هر نویسنده ایرانی یک مربی آنلاین نویسندگی را در کنار خود ببیند. چنانچه در حین نوشتن به مشکلی برخورید فقط کافیست با تکمیل و ارسال یک تیکت، ظرف 24 ساعت شنیدار راهنمایی و کوچینگ مربیان نویسندگی ما باشید. این یک مشاوره ادبی یا ورکشاپ ادبیات خلاق نیست. نه آموزش نویسندگی، نه پکیج صفر تا صد نویسندگی، نه فروش آرزویی ویژه در کار است. این یه همیاری ادبی از تیم آرت کوچینگ است! در این قسمت از رایتینگ کوچ آنلاین همراه هستیم با عسل، نویسنده و مربی ایرانی که در مورد راهکار نوین آموزش نویسندگی برای ترغیب شاگردان به نوشتن با ما همکلام شده. با رایتینگ کوچ آنلاین مدرسه آرت کوچینگ ویژه آموزش نویسنده ایرانی همراه باشید تا از زاویه کوچینگ به عسل پاسخ دهیم:« چگونه شاگردان را به نوشتن ترغیب کنیم؟»
1. لطفاً یه نام مستعار انتخاب کن.
عسل
2. در کودکی چه شکلی بودی؟
بسیار شیرین.
3. فکر میکنی چند سال سن داری؟
30
4. آیا «اختصار» کلمهای طولانی است؟
خیر.
5. اگر بهترین دوست خودت بودی با خودت مهربانتر بودی؟
کمک می کردم عسل خوشحال و موفق باشه
6. اگه تمام خاطراتت پاک بشه چطور نویسنده ای میشی؟
🤔 از آنجایی که خاطرات تنها یک بخش از تجربهها و دانش ما هستند، ما هنوز میتوانیم نویسندهای عالی باشیم. به عنوان یک نویسنده، ما میتوانیم از خیال، تخیل، و تفکر خود برای ایجاد داستانها، شخصیتها و ایدههای نو و جذاب استفاده کنیم همچنین، تجربیات و دانشی که در زندگی روزمره و یادگیریهای جدید به دست میآوریم نیز میتوانند به ما کمک کنند تا داستانهای منحصر به فرد را بهترین شکل ممکن بنویسیم.
7. آیا میزانی از سانسور لازمه؟
بله
8. به جواب چه سوالی نرسیدی؟
بعضی از سوالاتم شامل مواردی مانند “چگونه میتوان بهترین ساختار برای داستانها یا مقالات را انتخاب کرد؟”، “چگونه میتوان نگارش را بر اساس جذابیت و جلب توجه بهبود داد؟”، “روشهای بهبود دادن واژگان و نوشته در طول زمان چیست؟” و “چگونه میتوان داستانها و مقالات خود را از دیدگاه خوانندگان بهبود داد؟” با جواب. این سوالات میتوانند نقاط ضعف را در نوشتهها و داستانها روشن کرد و به نویسنده کمک کنند تا مهارتهای خود را بهبود بخشد. 📝ممنون
9. چه چیزی میتونه تو رو از نوشتن متنفر کنه؟
احتمالاً فشار زیاد، عدم اعتماد به نفس، استرس، انتظارات بالا و یا مواردی از این دست میتوانند باعث شود که کسی از نوشتن متنفر شود 😔 اما اگر با اعتماد به نفس و با انگیزه نوشتن را آغاز کنید، میتوانید این احساس را تغییر دهید. 📝
10. اگر زندگینامهت رو بنویسی بر چه مبنایی فصلبندی میکنی؟
📚
اگر زندگینامهام را بنویسم، ممکن است آن را بر اساس مراحل مختلف زندگی خودم دستهبندی کنم:
- زمان کودکی و نوجوانی: زمانی که به دنیا آمدم و روزهای شاد و بینظیر کودکی و نوجوانیام.
- تحصیلات و یادگیری: مراحل تحصیلی، دوران دانشجویی و یادگیریهایم.
- شروع کار و حرفهای شدن: وقتی که وارد بازار کار شدم، مسیر حرفهای خودم را شروع کردم و تلاشهایم برای رشد و پیشرفت.
- تجربیات و موفقیتها: شکستها و موفقیتهایم در کار و زندگی، تجربیاتی که از آنها یاد گرفتم.
- خانواده و زندگی شخصی: زندگی خصوصی و روابط خانوادگی و فرهنگیام.
این دستهبندیها به نظرم مفید بنظر میرسد، چرا که در هر فصل میتوانم از تجربیاتم و یادگیریهای خودم در آن دوره صحبت کنم.
11. اگر عشق پاسخ همه چیز باشد پرسش چیست؟
❤️ اگر عشق پاسخ همه چیز باشد، پرسش نیز ممکن است این باشد که چگونه میتوانیم عشق بیشتری به دیگران نشان دهیم؟ 🤔
12. اگر به کسی توصیه کنید:«رهبر باش! نه پیرو» آیا اون شخص با پیروی از شما، رهبر میشه؟
بله
13. اگر به خودت مشت بزنی و دردت بگیره ادم قویای هستی؟
خیر
13. کماهمیتترین موضوعی که اینروزها ترند شده از نظر تو چیه؟
مُد
15. کوتاهترین قصهای رو که بلدی تعریف کن.
روزی یک قلب دو روزه در جستجوی نیمهی گمشدهاش بود. به دنبال خودش میگشت و با هر قلبی که میآمد روبرو میشد. بعد از مدتها جستجو، در آخرین نقطهای که فکر میکرد ممکنه نیمهی گمشدهاش باشد، دید که اون همانجاست! دو قلب ناقص، با یکدیگر پیوسته و به یکدیگر برای همیشه عشق پیدا کردند. ❤️
چه کمکی از مدرسه آرت کوچ ساخته ست؟ لطفاً در 300 کلمه شرح بده.
من یک معلم آموزش نویسندگی هستم
👋 با تشکر! یکی از چالشهای اصلی من، ممکن است این باشد که چگونه شاگردان را به گسترش دادن دیدگاههای خود و ابراز احساساتشان از طریق نوشتن ترغیب کنم؟ عواملی مانند ناتوانی در برقراری ارتباط اثربخش با دانشآموزان، تشویق به خلاقیت در نوشتن و ارائه بازخورد سازنده میتواند به چالش کشیدن کار معلمی منجر شود. برای کمک به چنین معلمانی، میتوان به توسعه روشهای آموزشی خلاقانه مانند استفاده از فعالیتهای گروهی یا بازیهای نقشآفرینی، تشویق شاگردان به خواندن و ارائه آثار نوشتاری آنها، و ارائه بازخورد سازنده برای بهبود مهارتهای نوشتاری آنها اشاره کرد. همچنین ترغیب معلمان به شرکت در کارگاهها و دورههای آموزشی مرتبط، میتواند به بهبود کیفیت تدریس نوشتن آنها کمک کند.
منتی عزیز.
ممنون که دغدغهات رو با ما در میون گذاشتی. خوشحالیم که با یک همکار در مورد مساله مهمی مثل ترغیب شاگردان به نوشتن گپ میزنیم. در مورد مساله «شاگرد» گنگ صحبت شده و واضح نیست که منظورت محصلین ابتدایی است یا هنرجویان نویسندگی. به هرحال میکوشیم پاسخی ارائه کنیم که هر دو بخش این منظور رو پوشش بده.
هر آموزش بر پایه دانشی استواره و هر دانشی از یک نیاز سرچشمه میگیره. چنانچه بتوانیم هر آموزش رو مستقیماً با یک نیاز روزمره مرتبط کنیم میشه شاهد معجزه در یادگیری و کوشش برای فهم اون آموزش باشیم. چرا که ذهن انسان ذاتاً برای بقا تکامل یافته، نه برای موفقیت. و بقا به نیاز آدمی توجه میکنه نه به «برقراری ارتباط اثربخش با دانشآموزان، تشویق به خلاقیت در نوشتن و ارائه بازخورد سازنده». به بیان سادهتر برای آموزش ادبیات (چه به صورت خلاقه و چه آکادمیک) ابتدا به یادآوری یا ایجاد نیاز به اون آموزش در ذهن هنرجو/محصل اقدام کن.
برای شروع پیشنهاد میشه که نیاز و عدم نیاز به ادبیات رو در دو تمرین ساده به هنرجو یا محصل خود یادآوری کنی:
ابتدا از وی بخواه یک قفسه لوازم برای نابینایان طراحی کنه.
سپس از وی درخواست کن با ایموجی نظرش رو در مورد شما بنویسه و اون نوشته رو به دست بغلدستی بده تا برداشت خودش رو به نویسنده برگردونه. این تمرین رو اونقدر ادامه بدیم تا بتونیم منظور نویسنده و حدس بغل دستیش رو به یک نقطه واحد برسونیم. چون خودت هم از ایموجی توی متن استفاده میکنی سعی کن مفهوم «پا» / «رفتن» / «ترک کردن» / «از دست رفتن» رو توی سیر ایموجی نشون بدی و از محصل/ هنرجو درخواست کنی که این مفاهیم رو با استفاده از ایموجی یا نقاشی بیان کنه.
و البته باید به خود عسل هم یادآوری کرد که برای این کار لازمه که ورای سانسور عمل کنی. چرا که مسیر سانسور از شکوفایی استعداد جداست. امیدواریم تونسته باشیم تو رو در دریافت پاسخی برای این پرسش که راه ترغیب شاگردان به نوشتن چیست یاری کرده باشیم. در ادامه لینک دو مقاله در دو سطح ابتدایی و پیشرفته برای مطالعه بیشتر در اختیارت قرار میگیره:
آرت کوچ کیست؟ : مقدماتی
دستور زبان جهانی : پیشرفته
به امید بهترینها برای تو
دیدگاهتان را بنویسید