پیشتر طی دو پست با نامهای«چرا مربی هنری؟» و «چرا به آرت کوچ نیاز داریم؟» به کارکرد آرت کوچ اشاره کرده و گفته بودیم که کشف دنیای هنر به تنهایی آسان نیست. همچنین با یک سرچ و بازدید از سایت های معتبری همچون Art Coach Archive می توان دریافت که به ندرت هر هنرمند یا شخصی میتواند هر مشکلی را به تنهایی و بدون کمک یا راهنمایی شخص دیگری حل کند. فراموش نکنید همیشه کسی هست که یا از شما تخصص بیشتری دارد یا دقیقاً همان مسیری را پیموده که شما در آن گام گذاشتهاید. به ویژه در حرفه ای که از شما انتظار می رود نقشهای مختلف متفاوت و متنوعی را ایفا کنید، نمیتوانید به همه مسائل به صورت موثر، مسلط باشید. در اینجا کوچینگ هنرمندان میتواند پیشنهاد مفیدی برای تمرکز بر روی اولویتهاست. در ادامه به تعریف آرت کوچ، ضررتهای مربیگری هنرمندان و کارکرد آرت کوچ میپردازیم.
رایتینگ کوچ یا مربی نویسندگی کیست؟
آرت کوچینگ به مجموعه مهارتهای برونرفت از بنبستهای هنری گفته میشود. این مهارتها میتواند در خلق، نشر و بازاریابی هر اثر هنری به صورت غیرمستقیم تاثیرگذار باشد. یک مربی هنریِ مجهز به این مهارتها میتواند در ویرایش یک داستان همیار شما باشد، اما الزاماً ویرایشگر نیست. آرت کوچ میتواند مانند یک شریک در دیده شدن گالری نقاشی شما بجنگد، اما نه یک شریک که در خدمت کسبو کار هنری شما باشد. و مهمتر از همه آرت کوچ میتواند همیار شما در تولید فیلم، تئاتر، داستان، شعر، مجسمهسازی، موسیقی و هنرهای تجسمی باشد، اما شما تمامی ایدهها را کشف کرده، ارائه داده و و بر اجرای آن نظارت کرده باشید.
ضرورتهای آرت کوچ
اگر حرفی در اعماق دلت میجوشد اما نمیتوان تشخیص داد شعر است یا داستان اگر تاثرات تو را به جنون میکشاند اما راهی برای مواجهه نمیشناسی، اگر درست میانهی رمانت حس میکنی ایدهها به پایان رسیده و از خودت میپرسی:«چرا دارم مینویسم؟»اگر طرحی کوتاه تو را به سمت خود میکشاند اما به یاد نمیاری چرا در ذهنت حک شده، اگر پیدا نیست شخصیت داستانت به تو زل زده یا تو به شخصیت، اگر از تعویقهای طولانی میانهی تمرینهای تئاترت کلافه شدهای، اگر احساس میکنی به حمایتی پیگیرانه و حرفهای برای برگزاری گالری نقاشیات نیاز داری، اگر برای چاپ و انتشار کتابت آمادهای اما از دیده شدنش مطمئن نیستی، اگر در مسیر خلق هنری خود با چالشی غیرمنتظره برخورد کردی، آرت کوچ میتواند همیار هنری خوبی برای تو باشد. باید یادآور شد که در مسیر خلق یک اثر سوالات جدید و غیرمنتظره ناگزیر به وجود آمده و با پیشرفت شغلی شما مشکلاتی تازه به بار میآورد. علاوه بر این به ندرت به هنرمندان در مورد جنبه تجاری هنر آموزش داده میشود. در حالیکه ما ملزم به پذیرش نقشهایی همچون: کارآفرین، بازاریاب، حسابدار، کارشناس فروش، مدیر موجودی و غیره هستیم.
علاوه بر این، یک حرفه در هنر با عوارض جانبی عاطفی زیادی همراه است که اگر آنها را به کمک کوچینگ هنرمندان تحت کنترل نگیرید، میتواند شانس موفقیت شما را کاهش دهد:
طرد شدن
آسیبپذیری
و
شک به خود
در هنر بیش از بسیاری از رشته های دیگر رایج است. اینجاست که مربیان هنر وارد صحنه می شوند.
کارکرد آرت کوچ
در پاسخ به این سوال که آرت کوچ چه می کند باید گفت: آرت کوچ به شما کمک می کند تا کنترل خود را دوباره به دست آورید و به شما نشان دهد که تمام آنچه نیاز دارید در دسترس است؛ آن هم گاهی تنها با ارائهی دیدگاهی متفاوت . آرت کوچ یا مربی هنری به شما کمک می کند تا مخاطبین کار خود را توسعه داده و استراتژی هایی را برای بیشتر دیده شدن و فروش اثر خود ایجاد کنید. اگر بتوان کارکرد آرت کوچ را در سه موقعیت دستهبندی کرد باید آن ها را چنین برشمرد:
آرت کوچ در مرحلهی خلق اثر هنری، مربی، مخاطب و همیار شماست.
کارکردهای آرت کوچ
در مرحلهی نشر و اشتراکگذاری مدیر استراتژی شما
و در مرحلهی برندینگ، مدیر استراتژی برند شما.
از یک مربی هنری حرفهای انتظار میرود بتواند در هر سه موقعیت مذکور کوچی (یاریجو) را همراهی کند. از آرت کوچ انتظار میرود با چشماندازی که از مطالعات بازار به دست آورده، فرصتها و چالشهای پیش روی نشر و وایرال شدن اثر را نیز با شما در میان میگذارد. از این جهت آرت کوچ با تکیه بر تئوری، مهارت ها و استراتژیهایی که برای بهبود رشد و عملکرد هنرجویانی که پتانسیل ایجاد تغییرات و بهبود قابل توجه را در خود دارند، سهم به سزایی در باروری رویای هر هنرمندی ایفا میکنند.
سخن آخر: چرا آرت کوچ؟
برای خودانگیختگی در لحظات بحرانی خلق، برونریزی ذهنی خلاقانه و بهرهوری از طوفانهای فکری، آرت کوچ و همیار هنری میتواند هدایتگر فوقالعادهای به شمار رود. یادمان باشد که هیچ همیاری شما را به هیچ سمت خاصی سوق نمیدهد، بلکه یادآوری میکند که به کدام سمت در حال حرکتی و چه ظرفیتهایی در پس هر چالش و فرصت این مسیر و تو نهفتهاست! در ضمن ناگفته پیداست که این نکات با انگیزهبخشی و مفاهیم انگیزشی کاملا متفاوت بوده و دو شیوه و هدف متفاوت به شمار میروند. برای اطلاعات بیشتر می توان به آرشیو آرت کوچ قسمت اول مراجعه بفرمایید.
دیدگاهتان را بنویسید